• Početna>
  • Vesti>

Predstava”Mala crna haljina” večeras u Zubinom Potoku a sutra u Kosovskoj Mitrovici

Nova predstava Vjere Mujović „Mala crna haljina“, u režiji Nataše Radulović, biće izvedena danas od 19.00 u Domu kulture “Stari Kolašin” u Zubinom Potoku a sutra u isto vreme u Kosovskoj Mitrovici u sali Mitrovačkog dvora.

Predstava „Mala crna haljina“, inspirisana je slavnom kreatorkom Koko Šanel.Dve glumice – Rada Đuričin i Vjera Mujović oživljavaju detinjstvo, ljubavi, borbu, čežnje i stremljenja kompleksne ličnosti kakva je bila Šanel.

Lik Koko Šanel predstavljen je kao dvostruk: baš kao što je logo njenog brenda sastavljen od jednog pravilnog i jednog naopakog latiničnog slova C, koja se ukrštaju.

Okosnicu ove drame predstavlja suočavanje čoveka sa samim sobom, sa prošlošću, istinom i lažima, sa onim što mislimo da je istina, suočavanje sa beskrajnom usamljenošću i izgubljenom ljubavlju.

U vreme velikih svetskih previranja, ratova, revolucija, borbi za socijalnu jednakost, Šanel je oslobodila ženu korseta, skratila haljine i visoke potpetice – da bi žena mogla da radi i odlučuje o svojoj sudbini.

Ovo je komad i o usamljenosti i večnom traganju za ljubavlju.

Autor drame je Vjera Mujović a Koko Šanel igraju Rada Đuričin i Vjera Mujović.

Cena ulaznica je 250 dinara. Obavezno je nošenje maske i držanje distance od 1,5 m, napominju organizatori.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica
 

Comments

Pročitaj još