• Početna>
  • Vesti>

Petković obišao crkvu Svetih apostola Petra i Pavla u Istoku

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković svoj današnji boravak na KiM, započeo je obilaskom crkve Svetih apostola Petra i Pavla u Istoku, varošici podno obronaka Mokre Gore gde je razgovarao sa sveštenikom ove crkve Nebojšom Sekulićem.

Sveštenik Sekulić već je sedam godina u službi u ovoj crkvi u Istoku gde živi sa suprugom i četvoricom sinova, a kako ističe ono što im nedostaje je malo više dece i malo više slobode koja im je često uskraćena.

“Hvala Bogu u crkvi SV. apostola Petra i Pavla još uvek se čuju zvona, tako da malobrojni vernici koji su se ovde vratili imaju gde da dođu. U samoj varošici živi, pored moje porodice, još petoro ili šestoro Srba, a u opštini Istok ima još šest ili sedam srpskih domaćinstava koji često svrate u svoj hram, gde razmenimo informacije i porazgovaramo. Bogu hvala, nismo imali neke veće neprijatnosti u poslednje vreme”, kaže sveštenik Sekulić.

On ističe da je život u okruženju težak, ali da se trudi da kao vernik širi dobrotu, jer kako ističe i naša vera propagira mir, ljubav i međusobno poštovanje.

“Naravno da nam je sloboda u mnogim slučajevima uskraćena, ali i pored svih tih teskoba uspevamo da se okupljamo i opstanemo”, ističe Sekulić.

Mali Sekulići Gavrilo, Petar, Andrej i Đorđe školu pohađaju u Osojanu koje je od Istoka udanjeno 12 kilometara, a njihov otac, sveštenik Nebojša, ističe da je ono što im najviše nedostaje malo više drugara sa kojima se mogu igrati, podeliti male dečije tajne, pa se čak i nekad posvađati,jer je i to i sastavni deo detinjstva.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još