Petković: Država će uvek biti uz svoj narod na KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković, koji boravi u dvodnevnoj poseti KiM, obišao je danas Leposavić i razgovarao sa građanima o isplati jednokratne finansijske pomoći Vlade Republike Srbije, namenjene našem narodu u južnoj pokrajini.

Danas je počela isplata pomoći u iznosu od 100 evra za sve zaposlene, decu i penzionere i 200 evra za sve nezaposlene u dinarskoj protivvrednosti.

Tim povodom Petković je obišao ekspozituru Banke Poštanska štedionica, preko koje se realizuje isplata.

On je podsetio da je inicijativa za isplatu jednokratne pomoći potekla od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Danas je veliki i značajan dan za naš narod na Kosovu i Metohiji kada ispunjavamo veliko obećanje predsednika Aleksandra Vučića i ovde smo da ispratimo prvi dan isplate novčane pomoći Vlade Republike Srbije za naš narod na KiM – izjavio je Petković.

On je ponovio da će svaki čovek dobiti po 100 evra u dinarskoj protivvrednosti, i zaposleni i penzioneri i svako dete, dok će nezaposlenin dobiti po 200 evra pomoći.To je pokazatelj koliko država Srbija misli o svom narodu na Kosovu i Metohiji i reč je o dodatnom paketu pomoći za naš narod na KiM. Rebalansom budžeta država je izdvojila najveću pomoć ikada za južnu pokrajinu i to u iznosu od 4 milijade dinara, što za kapitalne projekte, kao što su izgradnja puteva, bolnica, vrtića, što za direktnu finansijsku pomoć. Država će uvek biti tu za svoj narod, da im pomažemo, a vaše je samo da ostanete na svojim vekovnim ognjištima i da se borimo zajedno sa državom za budućnost i za našu decu – poručio je Petković i zahvalio Banci “Poštanska štedionica” na pomoći u realizaciji isplate pomoći.

Reč je o značajnoj finansijskoj instituciji koja je stara preko jednog veka i koja postavlja nove standarde – naveo je Petković.

Sa Petkovićem, ekspozituru u Leposaviću je obišao i predsednik Izvršnog odbora Banke “Poštanska štedionica” mr Bojan Kekić. On je izrazio zadovoljstvo u ime svih zaposlenih na uslovima rada i najvio dalju modernizaciju banke.

Nakon obilaska renovirane ekspoziture, Petković i Kekić podelili su i tablete deci iz četiri opštine na severu Kosova i Metohije.

Prilikom obilaska Leposavića, Petković se sastao i sa predsednikom Privremenog organa opštine Leposavić Zoranom Todićem, načelnikom Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga Slavkom Simićem, predsednikom Srpske liste Goranom Rakićem.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još