Mali: Isplata pomoći za građane na KiM 24. maja

Ministar finansija Siniša Mali  najavio je isplatu pomoći Vlade Srbije i za građane na Kosovu i Metohiji u ponedeljak, 24.maja.

Svim građanima (uključujući i decu) na Kosovu i Metohiji, kaže, biće isplaćeno po 100 evra, kao i 200 evra nezaposlenima.

“U ponedeljak, 24. maja, isplatićemo sve ljude na Kosovu i Metohiji. Njima isplaćujemo po 100 evra za svakog građanina, uključujući i decu i 200 evra za sve nezaposlene koji žive na teritoriji Kosova i Metohije. Dakle, to sam pre par dana i najavio. Svi oni će dobiti. Mi sve platne naloge pripremamo. Možda neko u ponedeljak, neko u utorak, u zavisnosti koliko je potrebno da taj novac legne, a taj novac je obezbeđen. Videli ste da u dan i dinar isplaćujemo sve svoje obaveze”, rekao je Mali gostujući na TV Prva. 

U pitanju je treći paket pomoći privredi i građanima od dve milijarde evra, kako je ranije najavljeno iz Vlade Srbije.

Kako je najavio, 26. maja sledi isplata druge rate za autoprevoznike, a 8. juna isplatiće se i trećih 50 odsto minimalne zarade.

“Krajem tog meseca očekuje nas treća rata pomoći za autoprevoznike. Uz to, mi ćemo 15. ili 16. juna takođe na račun svih nezaposlenih, prijavljenih u NSZ prebaciti i iznos od 60 evra”, rekao je ministar.

Kada je reč o pomoći za vakcinisane, oni mogu da se prijave za tu pomoć od 1. do 15. juna, putem portala Uprave za trezor i kontakt centra, nakon čega za njih sledi i isplata u iznosu od 3.000 dinara.

“Onaj ko se bude vakcinisao do 31. maja stiče pravo da se prijavi i za tu pomoć”, rekao je Mali i dodao da nisu potrebni dokazi o vakcinaciju, već da sve postoji u okviru eUprave.

Isplata 30 evra svim punoletnim gradjanima Srbije koji su se uspešno prijavili, završena je juče.

Izvor: Radio Kontakt Plus/TV Prva

Comments

Pročitaj još