• Početna>
  • Vesti>

Prikupljena značajna sredstva za obnovu Rajkove crkve u Prizrenu

Srpska pravoslavna crkvena opština Prizren objavila je na svojoj Fejsbuk stranici da su prikupljena značajna sredstva koja omogućavaju početak radova na obnovi crkve Svetog Nikole u Prizrenu.

“Sa radošću obaveštavamo priložnike da su prikupljena, značajna sredstva koja omogućavaju početak radova na obnovi crkve Svetog Nikole (Rajkove), kao i da se već intenzivno radi na pripremama”, saopšteno je na Fejsbuk stranici Srpske pravoslavne crkvene opštine Prizren. 

Uz, kako je istaknuto u ovoj objavi, veliko interesovanje Pokrajinskog zavoda za zaštitu spomenika, kao i ostalih učesnika, da se nađe najbolje rešenje za obnovu, danas je crkvu posetila ekipa stručnjaka arhitekata i građevinaca.

“Tom prilikom je izvršen i uvid u status obnove crkve Sv. Pantelejmona, te je konstatovano da je izvedenim radovima potpuno uklonjena vlaga u ovoj crkvi. Izvršena je i dodatna analiza stanja dvorišnog zida. Istrajni u ovoj akciji, složno, saborno i strpljivo, prikupili smo potrebna sredstva i za početak radova na obnovi Rajkove crkve Svetog Nikole u Prizrenu. Sada sa zadovoljstvom i radošću očekujemo nastavak ovog procesa. Uz Božju pomoć!”, navodi se u objavi i dodaje će prikupljanje priloga biti nastavljeno, do potpune obnove crkve Svetog Nikole.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica, TV Most

Foto: Fejsbuk

Comments

Pročitaj još