• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za KiM: Učestali napadi na srpsku imovinu alarmanti

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je u toku jučerašnjeg dana ponovo kamenovana kuća porodice Jaćimović u Kosovskoj Vitini.

Ova kuća našla se na meti napadača i za Uskrs, pre manje od tri nedelje a nakon tog incidenta, članovi ove porodice ugradili su kamere na kući kako bi se osećali bezbednije, pa je kamera zabeležila ovaj napad i snimak predala Kosovskoj policiji.

Kancelarija za KiM navodi da su krajnje alarmantni učestali napadi na srpsku imovinu i stanovništvo na teritoriji Kosova i Metohije i da gotovo svakodnevno svedočimo ugrožavanju bezbednosti srpskog naroda u pokrajini, napadima na privatnu svojinu, objekte javne namene i verske pravoslavne objekte na Kosmetu a da posebno zabrinjava činjenica da napadači ostaju nekažnjeni

“Pohvalno bi bilo da politička elita u Prištini razvija održive programe povratka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, umesto što politikom nekažnjavanja ekstremista, šalje poruku da Srbi nisu poželjni. Posledice takve politike odražavaju se na svakodnevni život običnog naroda” zaključuje se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još