Rakić u Ranilugu: Nastavljamo sa ulaganjem

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić, poručio je danas tokom posete opštini Ranilug, gde se sastao sa gradonačelnikom Vladicom Aritonovićem i rukovodstvom opštine, da je njegova današnja poseta jasan pokazatelj da će u ovoj opštini u narednom periodu početi sa radom veoma značajan objekat koji je Ministarstvo za zajednice i povratak finansiralo u proteklom periodu. Ministar je rekao da je tokom sastanka dogovoren nastavak investicija u ovoj opštini, a sve na dobrobit njenih stanovnika.
”Nakon sastanka sa gradonačelnikom Aritonovićem i razgovora šta je sve neophodno uraditi kako bi opština Ranilug postala bolji servis usluga stanovnicima koji ovde žive, danas je konkretno dogovoreno da se Centar porodične medicine, jedan veoma moderan objekat koji je završen, vrlo brzo opremi pratećom medicinskom opremom koja ja neophodna i ono što sam obećao gradonačelniku je da će Ministarstvo za zajednice i povratak finansirati još i instalaciju grejnog sistema u ovoj zgradi. Znamo koliki je značaj pružanja dobrih usluga kada je u pitanju zdravstvo i upravo iz tog razloga podržavamo ovakve projekte”, kazao je Rakić.
Nakon obilaska Centra porodične medicine, Rakić je prisustvovao svečanom otvaranju biblioteke u Ranilugu, čije je opremanje inventarom finansirano sredstvima Kancelarije Evropske unije na Kosovu i Ministarstva za zajednice i povratak, a projekat je implementiran od strane Međunarodne organizacije za migracije (IOM).
Gradonačelnik Opštine Ranilug Vladica Aritonović, je današnju poseti ministra Rakića ovoj opštini ocenio kao veoma korisnu, jer su pored otvaranja biblioteke i obilaska Centra porodične medicine dogovorene i druge konkretne stvari na kojima će se raditi. Aritonović je rekao da ga raduje i to što će dve najprioritenije socijalno ugrožene porodice u ovoj opštini dobiti nove kuće što je tokom današnjeg sastanka i dogovoreno.
Tokom dana ministar Goran Rakić, posetio je takođe opštinu Kamenica gde je porodici Nikolić dodelio pomoć u vidu nameštaja i bele tehnike za potpuno opremanje obejkta u kome žive, a kojima je ranije sagrađena nova kuća finansirana iz Ministarstva za zajednice i povratak. Nikolići su takođe dobili i motokultivator čime će lakše obrađivati zamljište i na taj način obezbediti sopstveni prihod.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: MZP

Comments

Pročitaj još