• Početna>
  • Vesti>

Čeka se na odgovor Kriznih štabova za realizaciju devetog po redu projekta “Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske”

Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji ne odustaje od devetog po redu projekta “Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske” koji bi trebao da se realizuje u prvom terminu od 19 do 27.juna.
Po odluci i molbi Ministarstva bezbednosti u Savetu ministara BiH podneta je molba za saglasnost Republičkom štabu za vanredne situacije Republike Srpske i Štabu za spasavanje Brčko distrikta i BiH.

“Situacija povodom pandemije se normalizuje zato smo optimisti, deca su u školskim klupama, rade restorani, hoteli, kafići, izletišta, gradski i međugradski saobraćaj, mnogi razmišljaju o godišnjim odmorima, granice bez uslova otverene između Srbije, Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.

Očekujemo pozitivan odgovor navedenih štabova uz poštovanje propisanih mera. Nećemo praviti centralne dočeke i svi koji dolaze idu direktno u po rasporedu svojim domaćinima.

Ako bude potrebno, u zavisnosti od mogućnosti deca će uraditi brze testove na korana virus. U nekim sredinama sigurno postoji mogućnost i to ćemo u dogovoru sa srpskim opštinama i školama na Kosovu i Metohiji uraditi radi sigurnosti dece i njihovih domaćina. Uputićemo i molbu Kancelariji za Kosovo i Metohijuu Vlade Srbije da nam pomogne u testiranju dece. Sada se čeka odluka štabova koju trebamo dobiti do kraja maja.

Sa Kosova i Metohije za mesec dana sa 14 autobusa u 14 gradova, opština Republike Srpske i Brčko distrikt treba da dođe 579 učenika u pratnji 54 prosvetna radnika. Sa njima stiže i jedan autobus od 50-toro dece i mladih sa poteškoćama razvoju u pratnji svojih roditelja iz Udruženja roditelja “Poidrži me” iz Kosovske Mitrovice za koje je obezbeđen hotelski smeštaj u Prijedoru”, saopštili su organizatori.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još