• Početna>
  • Vesti>

Dačić: Važan je nastavak prisustva UNMIK i KFOR na KiM

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić primio je danas predstavnicu generalnog sekretara UN i šeficu Kancelarije UN u Beogradu (UNOB) Mari Jamašitu i istakao da je rad sa tom Kancelarijom od izuzetnog značaja za Srbiju budući da je ona glavni knala sa Misijom UN na KiM.

Dačić je istakao da je prisustvo i delovanje Misije UN na KiM od ključnog značaja za Srbiju, saopšteno je iz Narodne skupštine.

Podsetio je da je saradnja koju je Srbija do sada ostvarivali sa UNOB i njenim rukovodstvom bila odlična i izrazio nadu da će i ubuduće nastaviti da zajednički doprinose primeni mandata UNMIK.

Dačić je ukazao da Srbija pridaje izuzetan značaj delovanju UNMIK i još jednom podvukao važnost nastavka međunarodnog prisustva na Kosovu i Metohiji, kako UNMIK, tako i KFOR.

Šefica Kancelarije UN u Beogradu Mari Jamašita je, ističući dugogodišnju partnersku saradnju između Srbije i UN, izrazila spremnost da svojim radom doprinese njenom uspešnom nastavku i punoj realizaciji uloge UNMIK.

Upitan o dijalogu između Beograda i Prištine, Dačić je kazao da je Beograd iskreno posvećen pronalaženju kompromisnog rešenja, a da dijalog predstavlja jedni način da se do njega dođe.

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još