Preminulo još 17 osoba, novih 1.046 slučajeva zaraze

Foto: Pixabay

Tokom protekla 24 sata u Srbiji je od kovida 19 preminulo 17 osoba. Registrovano je 1.046 novozaraženih koronavirusom, među 12.405 testiranih uzoraka.

Svi građani Srbije od danas mogu preuzeti Digitalni zeleni sertifikat, odnosno potvrdu o izvršenoj vakcinaciji protiv koronavirusa i rezultatima različitih testiranja na kovid 19.

Nova isporuka od 120.000 doza vakcine “Astra-Zeneke” protiv kovida 19 stigla je jutros u Srbiju, u okviru “Kovaks” programa. Avion sa vakcinama je na beogradski aerodrom “Nikola Tesla” sleteo oko osam sati.

Tura od 38.400 doza vakcina “Astra-Zeneka” dopremljena je i na prištinski aerodrom, saopšteno je iz kancelarije UNICEF-a na Kosovu. 

Kliničko-bolnički centar “Zvezdara” više nema kovid pacijente i prelazi u ne-kovid režim rada, a početkom sledeće nedelje u ne-kovid režim preći će i KBC “Dr Dragiša Mišović”, izjavio je direktor Infektivne klinike KCS dr Goran Stevanović.

Američki nedeljnik “Njuzvik” u svojoj analizi uticaja pandemije koronavirusa na Evropsku uniju i međunarodni poredak navodi Srbiju kao primer države koja je, za razliku od zemalja Evropske unije, pravovremeno reagovala, uspela da obezbedi dovoljne količine vakcina i pokazala solidarnost prema državama regiona.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još