• Početna>
  • Vesti>

Rakić: Tražim hitnu zaštitu za povratnike, oni su najranjivija grupa stanovništva

Napad na porodične kuće Radoja i Milana Pumpalovića iz sela Dubrava kod Istoka je najdirektnije ugrožavanje bezbednosti povratnika i jasna namera onih koji su to učinili da pošalju poruku da Pumpalovići nisu sigurni na svom imanju i u svojim kućama.

Moramo biti svesni činjenice da ako se ovakav vid pritiska nastavi na najranjiviju grupu ljudi na Kosovu, možemo očekivati još veću stagnaciju kada je u pitanju proces povratka, ocenio je ministar za zajednice i povratak Goran Rakić.

”Iskreno verujem da zajednički moramo rešavati ovakve incidente jer je u interesu kosovskog društva mir i suživot svih zajednica koje na Kosovu žive, u pravom smislu te reči. Ja kao ministar za zajednice i povratak ću učiniti sve što je u mojoj moći da im pružim uverenje da nisu nikada bili, niti će biti sami u prevazilaženju konstantnih problema kada je u pitanju zaštita njihove bezbednosti”, kazao je ministar Rakić povodom najnovijeg incidenta.
Hitno reagovanje institucija zaduženih za bezbednost i privođenje i obelodanjivanje imena onih koji ovakve incidente čine je najjasniji pokazatelj povratnicima da su zaštićeni.

“Svi oni koji se usude da napadaju povratnike, obijaju kuće, pljačkaju imovinu moraju biti odmah uhapšeni i adekvatno kažnjeni”, poručio je ministar Goran Rakić.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još