• Početna>
  • Vesti>

Bolnici u Gračanici uručeni reagensi za laboratorijsku dijagnostiku

Predstavnici Međunarodne organizacije za migracije (IOM) i Opštine Gračanica, dopremili su bolnici u Gračanici reagense za laboratorijsku dijagnostiku, odnosno obavljanja neophodnih analiza u praćenju obolelih od Kovida-19.

Isporučeni su reagensi za D-dimer, CRP i Troponin. Projekat sprovodi Kancelarija EU u Prištini u saradnji sa IOM-om, dok je Opština Gračanica sufinansijer.

Reagensi su predati direktoru ove zdravstvene ustanove Bratislavu Laziću, a tom činu prisustvovao je i predsednik opštine Gračanica Srđan Popović koji je sporazum o donaciji sa šeficom IOM-a Anom Rostovskom potpisao pre mesec dana.

„Uručenjem reagenasa efikasno smo izvršili sve obaveze iz sporazuma, što je potvrda dobre saradnje sa IOM-om i bolnicom u Gračanici. U ovoj teškoj situaciji, u vreme pandemije, veoma je važno da kordinišemo i radimo u cilju poboljšanja zdravstvenih uslova za naše građane. Ovim pokazujemo da nam je njihovo zdravlje veoma važno“, kazao je Popović.

Direktor bolnice Bratislav Lazić ističe da kvalitetnu saradnju sa Opštinom Gračanica i predsednikom Srđanom Popovićem očekuje i ubuduće, „jer je ona važna za funckonisanje zdravstvenih ustanova, ali i kvalitetno zbrinjavanje stanovništva posebno u vreme pandemije koronavirusa“.

„Reagensi će doprineti još stabilnijem radu naše ustanove, jer se najviše koriste upravo u dijagnostici i lečenju inficiranih Kovidom-19. Ovo nije jedina donacija koja se dešava posredstvom Opštine Gračanica. Bolnica je angažovanjem predsednika Popovića u više navrata dobijala vrlo kvalitetan oblik pomoći“, kazao je dr Lazić.

Primopredaji reagenasa prisustvovao je i direktor zdravstva opštine Gračanica Aleksandar Popović.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još