• Početna>
  • Vesti>

Selaković sa Godfrijem o bilaterali i dijalogu Beograda i Prištine

Šef srpske diplomatije Nikola Selaković sastao se danas sa ambasadorom SAD Entonijem Godfrijem, sa kojim je razgovarao o unapređenju bilateralnih odnosa, dijalogu Beograda i Prištine, kao i o regionalnoj saradnji.

Selaković je istakao je da je unapređenje svih oblasti saradnje sa SAD jedan od spoljnopolitičkih prioriteta Srbije, kao i da je naša zemlja posvećena što sadržajnijoj i široj saradnji, saopšteno je iz Minisrtarstva spoljnih poslova.

Ambasador Godfri je naglasio podršku Sjedinjenih Američkih Država evropskom putu Srbije, kao i privrednom rastu Srbije i regiona.

U godini kada se obeležava 140. godišnjicu bilateralnih odnosa Srbije i SAD, postoji želja da se radi na projektima od obostranog interesa i da se pređe u višu fazu zasnovanu na partnerskoj saradnji, istakao je Selaković i dodao da je u tom cilju Srbija naročito zainteresovana za unapređenje ekonomskih relacija sa SAD.

Selaković i Godfri istakli su brojne aktivnosti i posvećenost ambasadora Srbije u SAD Marka Ðurića razvoju srpsko-američkih odnosa i obeležavanju 140 godina bilateralne saradnje dve države.

Šef srpske diplomatije istakao je i da je Srbija zahvalna Vašingtonu na kontinuiranoj podršci dijalogu sa Prištinom pod okriljem Evropske unije, kao procesu za mirno, kompromisno i održivo rešavanje pitanja Kosova i Metohije.

Sagovornici su se saglasili da su i SAD i Srbija posvećeni primeni Vašingtonskog sporazuma o normalizaciji ekonomskih odnosa, kao koraku u pravcu normalizacije odnosa Beograda i Prištine.

Selaković i Godfri razgovarali su i o regionalnoj saradnji, a ambasador je istakao da su Srbija i ceo Zapadni Balkan i dalje u fokusu Sjedinjenih Američkih Država, dodaje se u saopštenju.

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još