• Početna>
  • Vesti>

Akcija dobrovoljnog davalaštva krvi sutra od 8 do 14 časova

Crveni krst Kosovska Mitrovica u okviru “Nedelje Crvenog krsta” organizuje akciju dobrovoljnog davalaštva krvi koja će održati sutra (11. maj).

Akcija će biti održana u na odeljenju transfuzije Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici od 8 do 14 časova.

Sekretar Crvenog krsta Kosovska Mitrovica Saša Nikolić kaže da će u petak (14. maja) biti održana još jedna akcija pod nazivom “Crtanje na asfaltu”, koja je kako on ističe, najlepša u celoj nedelji.

“U petak 14. maja, naši volonteri će se udružiti sa predškolcima PU “Danica Jaramaz”, gde će se prilikom kraćeg upoznavanja sa volonterima naše organizacije, deca na platou ispred predškolske ustanove, uz pomoć kreda u boji, prikazati kako oni ustvari vide nas i značaj naše organizacije” rekao je Nikolić.

On dodaje da će Crveni krst Kosovska Mitrovica, zahvaljujući donaciji Crvenog krsta Srbije, za sve bebe koje su rođene u “Nedelji Crvenog krsta” (od 8. do 15. maja) obezbediti poklon paketiće.

“Zbog protivepidemijskih mera, u porodilištu u Kliničko-bolničkog centra ove godine nećemo ići već će roditelji dobiti pozivno pismo, u kojem stoji sa kojom će dokumentacijom roditelji beba doći do naše organizacije, gde ćemo im uručiti poklon paketiće” dodaje Nikolić.

Sekretar Crvenog krsta Kosovska Mitrovica napominje da je proteklih godina ova organizacija organizovala više aktivnosti ali da ove godine, zbog antikovid mera i nepovoljne epidemiološke situacije, nije u mogućnosti da ih sprovede.

Nacionalni dan dobrovoljnih davalaca krvi obeležava se 11. maja a ove godine pod sloganom “Nezaustavljivi”, sa ciljem da podigne pažnju javnosti o potrebama koje život znače, kao i da zahvali svim dobrovoljnim davaocima krvi koji nesebično učestvuju u akcijama davanja krvi.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još