Vučić: Primili smo poruku, Hrvatska hoće da unizi Srbiju

Srbija želi da ima dobre i korektne odnose sa svima u okruženju, a postupci i izjave iz Hrvatske nisu izraz poštovanja prema Republici Srbiji, poručio je predsednik Aleksandar Vučić povodom najava Hrvatske da će napraviti vojni kamp na Kosovu i Metohiji.

Aleksandar Vučić je zapitao zašto je nekome potrebno da se hvali i da učestvuju na takav način.

“Mogli su da odbiju Kfor, ali su sa namerom doneli takvu odlkuku da bi dodatno unizili Srbiju. Primili smo poruku i razumeli”, istakao je Vučić nakon obilaska mobilnog punkt za vakcinaciju u selu Zvečka kod Obrenovca povodom najave hrvatskog ministra spoljnih poslova Gordana Grlića Radmana da će njegova zemlja na KiM formirati vojni kamp.

Srbima na Kosovu i Metohiji koji su zbog ovoga zabrinuti, poručio je da se ne brinu i da će za nekoliko dana ići u Brisel gde će razgovarati sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom, jer, kako ističe, želimo da izbegnemo sukobe i sačuvamo mir.

“Svi oni koji misle da će biti novih Oluja, novih pogroma i proterivanja življa, moja poruka i garancija je da se to neće desiti”, istakao je predsednik Srbije, dodajući da su svi oni jaki, ali da to što su planirali neće da se dogodi.

On je ukazao i da Hrvatska iako je priznala nezavisnost Kosova ne može da se pravi da ne zna šta Srbija misli o KiM, da se pravi da ne zna da je to naša teritorija i da na njoj živi veliki broj Srba koji imaju sećanje na stradanja u prošlosti.

“Ne može niko da vas unizi, već možete samo sami ako se nedolično ponašate”, dodao je Vučić.

Vučić je naveo i da će poruka sutra biti poslata i iz Gradine gde će se obeležavati proboj i stradanje srpskih žrtava u Jasenovcu, kao i pobeda nad nacizmom u Drugom svetskom ratu.

“Narod će proceniti ko je radio u njegovom interesu”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije danas želeo da komentariše to što je njegova najava o razgovorima o ujedinjenu SNS-a i SPAS-a Aleksandra Šapića izazvala reakcije pre svega jednog dela opozicije u javnosti, dodajući da je njemu najvažnije šta će reći građani na izborima.

“Ne želim o takvim stvarima da govorim. Vidim da se svi već raduju kako su pobedili na izborima, i ja im čestitam na tome, a konačno ću da čestitam kada se prebroje glasovi”, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u selu Zvečka kod Obrenovca.

On je istakao da su za njega najvažniji glasovi građani na izborima, a svetinja – volja naroda, a ne ono što pišu pojedini političari i njihovi mediji.

“A, narod će proceni ko je radio u njegovom interesu”, rekao je Vučić.

Izvor: RTS / Tanjug

Comments