“Nedelja Crvenog krsta” od 8. do 15. maja

Crveni krst Kosovska Mitrovica će 8. maja obeležiti Svetski dan Crvenog krsta otvaranjem „Nedelje Crvenog krsta“ koja će trajati od 8. do 15. maja.

Ovogodišnja „Nedelja Crvenog krsta“ biće obeležena sa temom koju je opredelila Međunarodna federacija društava  Crvenog krsta i Crvenog polumeseca pod nazivom „Nezaustavljivi“.

Iz organizacije navode da je cilj ovogodišnjeg obeležavanja proširenje razumevanja javnosti prema Međunarodnom pokretu Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, naglašavajući raznolikost i univerzalnost samog pristupa.

Slogan „Nezaustavljivi“ simboliše da je rad Crvenog krsta višestruko koristan za zajednicu i da su njegovi volonteri spremni da u svakoj situaciji daju svoj doprinos otpornosti zajednice i spremni da odgovore na svaku krizu.

Crveni krst Kosovska Mitrovica će 11. maja organizovati tradicionalnu akciju dobrovoljnog davanja krvi.

Sa predškolskom ustanovom „Danica Jaramaz“ Crveni krst će 14. maja realizovati aktivnost pod nazivom „Crtanje na asfaltu“.

Nakon višegodišnje pauze, Crveni krst će realizovati i akciju „Jedan paketić puno ljubavi“ koja će trajati od 7. do 15. maja a svim bebama koje su rođene u nedelji Crvenog krsta će biti obezbeđeni paketići.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još