• Početna>
  • Vesti>

Preminula 24 pacijenta, koronavirusom zaraženo još 1.304

U Srbiji su, prema poslednjim podacima, bitku sa kovidom izgubila još 24 pacijenta. Potvrđeno je 1.304 novih slučajeva zaraze od 9.074 testirana uzorka.

Epidemijska situacija se poboljšava. Lekari upozoravaju da samo kombinacija vakcinacije i zaštite mogu da zaustave epidemiju.

Ministarka i članica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević rekla je da je situacija  poslednjih nedelja povoljnija zahvaljujući vakcinaciji.

Ona je za Tanjug rekla da da protekli praznici i okupljanja nose veći rizik od širenja zaraze, ali da se ipak nada da se za dve nedelje neće videti značajnije promene izazvane opuštanjem tokom prazničnih dana. 

Vojnomedicinska akademija od početka epidemije koronavirusa zbrinjava nekovid pacijente, ali su zaposleni u toj ustanovi angažovani i u vojnim kovid bolnicama u Areni i na Karaburmi.

Načelnik VMA pukovnik prof. dr Miroslav Vukosavljević je apelovao na sve da se vakcinišu, jer ne postoji nijedan razlog da to ne učine, kao i da će time poštedeti zdravstvene radnike. 

U privremenoj bolnici u Areni nalazi se 146 pacijenata, dok se u Vojnoj bolnici na Karaburmi leči 90 pacijenata.

Dodao je da je, u poređenju sa prethodnim periodom, uočen dobar pad broja zaraženih u kovid sistemu, kada je u pitanju bolnica u Areni. 

U tržnom centru Ušće tokom praznika je pripremljen novi punkt za vakcinaciju, koji će početi sa radom u četvrtak, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

“U četvrtak ujutru, kada počne vakcinacija, spremamo veliko iznenađenje o kome će Beograd da priča”, napisao je Vesić na Fejbuku.

On je istakao i da je u Beogradu, sa jučerašnjim danom, vakcinisan svaki treći sugrađanin.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još