• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za KiM: Sramotno i nedopustivo da tokom Vaskrsa Srbi budu mete ekstremnih Albanaca

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da sinoć kamenovana porodična kuća Aleksandra Jaćovića iz Kosovske Vitine.

“Sramotno je i nedopustivo da u vreme kada Srbi na Kosovu i Metohiji proslavljaju najveći hrišćanski praznik Vaskrs, budu mete ekstremnih Albanaca i da nemaju mira ni na crveno slovo. Sinoć je, na drugi dan Vaskrsa, kamenovana porodična kuća Aleksandra Jaćovića iz Kosovske Vitine. On se u trenutku napada nije nalazio u svom domu, ali je u dvorištu kuće bila njegova supruga Dragana, kada su ka njoj poletele kamenice i psovke na albanskom jeziku” stoji u saopštenju.

Dodaje se da je takođe noćas razbijeno staklo i na automobilu đakona iz Orahovca, koji je jutros prijavio incident.

Ovakvi napadi perfidni su scenario da se Srbi koji su ostali da žive na prostoru Kosova i Metohije nateraju na zbeg, a oni koji razmišljaju o povratku, obeshrabre, navodi se.

Kancelarija za KiM ističe da posebnu težinu na čitav slučaj baca činjenica da Srbima na Kosmetu nije dozvoljeno ni omogućeno da u miru obeleže svoje verske praznike a da se grobovi prekopavaju, crkve skrnave, zdravstvene ustanove obijaju, deca su mete napada ekstremista, kao i čitave porodice.

Ni za jedan od ovih napada počinioci nisu otkriveni, niti procesuirani i to govori da fraze o mirnom suživotu, verskoj toleranciji i održivom povratku koje slušamo od strane političara iz Prištine, ali i međunarodnih predstavnika, jesu samo prazne fraze koje demantuje realni život, zaključuje se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još