• Početna>
  • Vesti>

Lazić: Orden Kralja Milutina KBC-u Priština od izuzetnog značaja za našu ustanovu

Direktor Kliničko-bolničkog centra iz Prištine sa privremenim smeštajem u Gračanici doktor Bratislav Lazić za Kosovo onlajn kaže da je priznanje Srpske pravoslavne crkve, orden Svetog kralja Milutina od izuzetnog značaja za ovu ustanovu i sve zaposlene.

Sveti Sinod SPC je tokom vaskršnje liturgije dodelio orden Svetog kralja Milutina Kliničko-bolničkom centru Priština u Gračanici za veliki trud, požrtvovanje i hršćansku ljubav osoblja koje i pored veoma teških uslova pokazuje prema svim pacijentima, naročito u vreme pandemije koronavirusa. Priznanje je primio direktor KBC-a Bratislav Lazić. 

“Evo ovde u našoj lepoj Gračanici, poslednjoj i najlepšoj zadužbini Svetoga Kralja Milutina imamo čast da KBC Priština sa sedištem u Gračanici i Lapljem Selu dodelimo ovo visoko odlikovanje naše crkve. Znamo u kakvim uslovima radi osoblje KBC u poslednjih 20 godina. Za naš narod koji ovde opstaje bolnica u Lapljem Selu je jedan od stubova i sigurnosti za taj narod”, kazao je vladika Teodosije.

Direktor KBC iz Prištine Bratislav Lazić ističe da je Srpska pravoslavna crkva u svim vremenima jedan od stožera ostanka i opstanka srpskog naroda na Kosovu i da će orden Svetog kralja Milutina svim zaposlenima ove ustanove puno značiti i u budućem radu i borbi za zdravlje građana.

„Priznanje Srpske pravoslavne crkve je od izuzetnog značaja za našu ustanovu i sve zaposlene, ne samo sada kada smo suočeni sa pandemijom koronavirusa nego i u svakom drugom trenutku. Naša crkva je jedan od stožera našeg ostanka i opstanka za nas. Dobiti ovakvo jedno priznanje od njegove svetosti patrijarha Porfirija, svetog arhijerejskog sinoda i našeg preosvećenog vladike Teodosija je samo znak da je crkva za nas tu, da ceni naš rad i da je njena podrška uvek prisutna, što će nam puno značiti i u budućem radu i borbi za zdravlje i opstanak našeg naroda na Kosovu i Metohiji“, kaže Lazić.

Lazić ističe da je pored velikog truda i požrtvovanja svih zaposlenih za uspehe u zaštiti zdavlja od presudnog značaja i svakodnevna briga o potrebama Kliničko-bolničkog centra sa privremenim smeštajem u Gračanici organa države Srbije, Ministarstva zdravlja i Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

„Od samog izbijanja epidemije koronavirusa do danas, sve vreme osoblje našeg Kliničko-bolničkog centra iz Prištine sa privremenim smeštajem u Gračanici pruža usluge ne samo pacijentima obolelim od koronavirusa nego i svim ostalim koji su oboleli od različitih, drugih oboljenja. Time je naše funkcionisanje kompleksnije nego inače. Dobrom organizacijom i ulaganjem velikog truda svih naših zaposlenih mi smo do sada u najvećoj meri uspeli da se izborimo sa pošasti – koronavirusom. Veliki rad, ogromno požrtvovanje i briga za svakog pacijenta su nam dali mogućnost da postignemo dobre rezultate. Želim da istaknem činjenicu da je nemerljiva pomoć države Srbije tokom poslednjih nekoliko godina nama omogućila da kroz dobro snabdevanje svim što nam je potrebno za dobro lečenje naših pacijenata omogućilo da na terenu pružimo visok nivo zdravstvene zaštite. Važan činilac naše borbe protiv koronavirusa je i velika pomoć države Srbije na svakodnevnom nivou, Kancelarije za Kosovo i Metohiju koja je na izuzetno viskom nivou i nadležnog Ministarstva zdravlja bez čega mi ne bismo mogli da postignemo ove rezultate“, naglasio je Lazić.

Lazić kaže da je najavljena izgradnja novih bolničkih kapaciteta u Gračanici ulila nadu u nove mogućnosti pružanja profesionalne zdravstvene usluge na najvišem nivou.

„Sada se otvaraju i nove perspektive kroz izgradnju i otvaranje novih bolničkih kapaciteta u Gračanici koje je podržao i sam predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Možemo da se nadamo još boljim uslovima i mogućnostima za poboljšanje naše zdravstvene usluge. To je ono što nas raduje i daje nam nadu i volju za ostanak i opstanak na Kosovu i Metohiji, kao i mogućnost da svojim profesionalnim radom pružimo dodatnu stabilnost našem narodu na centralnom Kosovu i Metohiji“, istakao je Lazić.

Izvor: Kosovo online

Comments

Pročitaj još