• Početna>
  • Vesti>

Završena još jedna farma kod Gračanice, donacija “Solidarnosti za Kosovo”

Nakon višemesečnih radova na manastirskom imanju iznad Gračanice, uspešno je završena izgradnja farme za uzgoj krava muzara. Kako je na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici napisao osnivač fondacije “Solidarnost za Kosovo” Arno Gujon, u moderno opremljenom objekatu površine 340 m2 finansiranom sredstvima ove humanitarne organizacije, za početak će biti 35 krava koje su kupljene uz pomoć drugih donatora.

“Ovaj objekat vredan 65.000€ koji se nalazi na ekonomiji manastira Gračanica, obišli su episkop raško-prizrenski Teodosije, Svetlana Stević upravnica Narodnih kuhinja, Milovan i otac Srđan iz naše humanitarne kancelarije koju finansiramo u Gračanici” stoji u objavi.
To je deveti po redu poljoprivredni infrastrukturni projekat u prethodnih devet godina kojije ova organizacija, u saradnji sa Eparhijom raško-prizrenskom uspešno realizovala i to sve u cilju, kako se navodi “obezbeđenja samoodrživosti Narodnih kuhinja koje svakodnevno hrane preko 2000 najugroženijih stanovnika ovog kraja”.

“Na celom poljoprivrednom kompleksu u čijem sastavu se nalazi novoizgrađena farma, zaposleno je desetak radnika. Naša želja je da ovakvim i sličnim projektima otvorimo nove mogućnosti za porodice na KiM koje žele da se izdržavaju od svog truda i rada”.
Gujon na kraju zahvaljuje svim donatorima na poverenju i na podršci.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Facebook, Arno Gujon

Comments

Pročitaj još