• Početna>
  • Vesti>

U opštini Gračanica pojačana kontrola inspekcije povodom nastupajućih praznika

Odeljenje inspekcije opštine Gračanica pojačaće kontrolu poštovanja antikiovid mera za vreme predstojećih prvomajskih i vaskršnjih praznika, saopšteno je iz tog odeljenja.

Iz Odeljenja inspekcije ističu da vaskršnji i prvomajski praznici tradicionalno predstavljaju vreme okupljanja i slavlja, ali da aktuelna epidemiološka situacija i dalje iziskuje strpljenje, razumevanje i odgovornost.

Odeljenje inspekcije apeluje na građane da se striktno pridržavaju svih higijenskih i drugih preporuka i mera, poput nošenja maske, dezinfekcije ruku i slično.

Na građane i privredne subjekte se posebno apeluje da poštuju fizičku distancu,  meru ograničenog broja osoba u objektu i ne stvaraju veće gužve, jer se na taj način smanjuje rizik a građanima omogućava nesmetana kupovina i korišćenje usluga. Građani se mole da se ne okupljaju u grupama i da ne roštiljaju.

Ističi se da će komunalna i sanitarna inspekcija biti mobilna na terenu, te da će u saradnji sa policijom obilaziti sva mesta na teritoriji lokalne samouprave (ugostiteljske objekte, parkove, međuseoske zone i slično).

„Za nepoštovanje ovih mera biće izricane mandatne kazne na licu mesta, kako fizičkim tako i pravnim licima“, ističe se u saopštenju inspekcije.

Na ugostiteljske objekte se apeluje da se pridržavaju mera ograničenog broja gostiju i poštovanja radnog vremena, ali i svih drugih propisanih mera.

Odeljenje inspekcije je građanima čestitalo predstojeće prvomajske i vaskršnje praznike za željeom da ih proslave u zdravlju, radosti i miru.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: RTV Kim

Comments

Pročitaj još