• Početna>
  • Vesti>

Preminulo 25 pacijenata, koronavirusom zaraženo još 1.613 osoba

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano 1.613 novih slučajeva koronavirusa, od 10.837 uzetih uzoraka, a od posledica kovida 19 preminulo je 25 pacijenata.

Na bolničkom lečenju nalaze se 4.644 pacijenta od kojih je 169 na respiratoru.

Od početka pandemije, u Srbiji je registrovano 689.557 slučajeva, preminula su 6.362 pacijenta, a procenat smrtnosti je 0,92.

Manje je zaraženih od koronavirusa, a manje je i pacijenata na bolničkom lečenju. Vakcinacija danas i naredna dva dana moguća je samo na poziv, a od ponedeljka ponovo bez zakazivanja.

Građanima je preporučeno da prate obaveštenja i SMS poruke e-Uprave, jer će različiti punktovi imati drugačije radno vreme.

Mnogima će termini za vakcinaciju biti pomereni za tri dana, pa oni koji bi danas trebalo da prime drugu dozu, dobiće je u ponedeljak.

Iako u Nišu broj zaraženih pada, i dalje je u tamošnjem kliničkom centru više od 200 pacijenata s teškom kliničkom slikom. Rizične grupe moći će da se vakcinišu i tokom praznika i kod ovih pacijenata za sada nema neželjenih efekata.

Vakcinisani građani Srbije mogu od danas da uđu u Mađarsku bez pi-si-ar testa i karantina, a isto će važiti i za građane Mađarske koji dolaze u našu zemlju. Od sutra digitalne kovid sertifikate dobijaju vakcinisani u Srbiji.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još