Milorad Arlov čestitao Vaskrs narodu na KiM

Predsednik Odbora za pomoć Srbima na KiM iz Banjaluke Milorad Arlov čestitao je danas predstojeće vaskršnje praznike vladiki raško ‘ prizrenskom Teodosiju, sveštenstvu, monaštvu i svom srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.

“Vaskrs je jedan od najvećih hrišćanskih praznika: Praznik Hristovog vaskrsenja, praštanja pogleda na bolji život.Pogleda da svi živimo srećni zajedno ili jedni uz druge u miru, praštanju i toleranciji poštujući jedni druge njihove vjerske, političke i životne razlike.Želim da ga dočekate mirno i dostojanstveno sa svojim porodicama, prijateljima, kumovima u pravoslavnim svetinjama poštujući mjere zaštite kojih Bogu hvala na Kosovu i Metohiji ima najviše na svijetu” poručio je Arlov.

“Posebna vaskršnja čestitka djeci i madima sa poteškoćama u razvoju na Kosovu i Metohiji uz koje svi moramo stai i podržati. Za koje čvrst obećavam da će naredni Vaskrs 2022.godine dočekati u novom, velikom, lijepom i prvom ovakvom Dnenom centru”Podrži me-9.januar” koji gradimo za njih u Kosovskoj Mitrovici” navodi se u daljem tekstu čestitke.

“Hvala učenicima i rukovodsvu OŠ”Desanka Maksimović” iz Kosovske Kamenice na predivnoj Vaskršnjoj čestitki himni Republike Srpske koju su vježbali dva mijeseca Moja Republika i pjesmi “Sa Kosova zora sviće” sa kojom su čestitali Vaskrs svojim vršnjacima, Odboru i cijeloj Republici Srpskoj. Velika želja da nam oni sa još oko 700 djece, nastavnika, djece sa poteškoćama u razvoju i njihovih roditelja budete u junu gosti u Republici Srpskoj. Imao sam veliku i ogromnu želju da ovaj Vaskrs sa radošću dočekam sa Vama na Kosovu i Metohiji u nekoj od svetinja: manastirima Gračanica, Pećka Patrijaršija, Visoki Dečani ili crkvi Sv. Dimitrije u Kosovskoj Mitrovici, ali prilike i zabrana ulaska mi ne dozvoljavaju vjerujući da će se i to riješiti. Amin Bože!” stoji u čestitki.

Izvor i foto : Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još