Borelj: Nadam se da sutra neće biti novog “non pejpera”, izgleda da su u modi

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljne poslove i bezbednost Žosep Borelj je nakon sastanka sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem izjavio da je Kurtiju preneo poruku da sa Srbijom ne postoji druga mogućnost osim dijaloga, ali se i osvrnuo da priču oko “non pejpera” koji je pre neki dan objavila “Koha”, prenosi Reporteri.

Borelj je istakao da nije određen datum za sastanak Kurtija i Vučića ali je dodao da su se složili da nastave proces.

„Evropski put Kosova podrazumeva dijalog,  nema drugog načina, druga alternativa ne postoji. Postizanje sporazuma o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije  je jedini način za zauzimanje evropske perspektive. Zbog toga sam ohrabrio Kurtija da se uključi u ovo pitanje “, rekao je Borelj.

Odgovarajući na pitanja o “non pejperu”, Borelj je pozvao medije da ne prave lošu atmosferu prenošenjem lažnih vesti, već da se koncentrišu na kostruktivnu pomoć dijalogu.

“Non pejperi su izgleda u modi. Nadam se da sutra neće biti još jednog novog. Ne radim sa non pejperima, za mene se ti fantomski dokumeti ne postavljajuju kao pitanje. Žao mi je što cirkulišu i lažne vesti koje non pejper pripisuju jednom od mojih službenika”, zaključio je Borelj.

Izvor: Reporteri (foto)

Comments