• Početna>
  • Vesti>

U Opštini Severna Mitrovica sastanak o Sveobuhvatnom razvojnom programu

Gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević i zamenica Adrijana Hodžić susreli su se danas sa predstavnicima Švedske ambasade, Švedske agencije za međunarodnu saradnju i UN-Habitatom kako bi razgovarali o postignutim rezultatima i daljim koracima Sveobuhvanog razvojnog programa u okviru kojeg se izrađuje Razvojni plan opštine, Plan održive urbane mobilnosti i kapitalni projekat Uređenje javnih gradskih površina.

Gradonačelnik Radojević je istakao važnost projekata koji doprinose bržoj urbanizaciji našeg grada i unapređenju društvene interakcije građana.
Tom prilikom se i zahvalio predstavnicima švedske ambasade, švedske agencije za međunarodnu saradnju i UN Habitatu na dosadašnjoj saradnji i zatražio od partnera da se saradnja nastavi i u budućnosti zarad boljeg života naših građana.

Zamenica gradonačelnika Adrijana Hodžić je istakla važnost da se saradnja sa UN Habitatom nastavi i da u narednom periodu mora kao rezultat imati konkretne i opipljive promene na terenu kojim će se unaprediti kvalitet svih građana koji žive u ovom gradu. Naznačila je da je opština Severna Mitrovica teritorijalno jako mala pa je zato neophodno obratiti pažnju i organizaciju grada učiniti što efikasnijom, obzirom da je Severna Mitrovica studentski grad, urbana sredina koja ima i Kliničko-bolnički centar

Nakon sastanka usledila je terenska poseta projektnoj lokaciji, koji obuhvata uređenje parkova u užem centru našeg grada sa ciljem unapređenja društvene interakcije građana kada je reč o sadržajima koje nudi javni gradski prostori.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još