Rakić posetio porodicu Đorđević u Gojbulji

Nakon incidenta koji se juče dogodio u mestu Gojbulja kod Vučitrna, kada je napadnuta porodica Đorđević dok je na svom imanju obavljala baštenske poslove, ministar za zajednice i povratak Goran Rakić je danas posetio Đorđeviće kako bi im preneo da će i pored svega što im se juče desilo, u nameri da opstanu na ovim prostorima imati njegovu apsolutnu podršku. 

„Imajte moje uverenje da ću razgovarati s kim god bude bilo potrebno kako meštani Gojbulje u narednom periodu ne bi nailazili na probleme kao što je to bilo juče. Mi smo uvek slali i uvek ćemo slati poruku mira i zajedničkog suživota na ovim prostorima. Želimo da i naša deca, ne samo u Gojbulji i Banjskoj već u svim mestima, bezbrižno odrastaju i žive mirno.Srpske porodice u ovakvim mestima moraju imati bolju zaštitu i za tako nešto ću se lično zalagati”, kazao je ministar Rakić u Gojbulji, gde je sem posete poridici Dimitrijević razgovarao i sa protom Simom Čumburovićem i ostalim meštanima.

Tokom posete Banjskoj, ministar Rakić je u porti Crkve Svetog Nikole sa okupljenim meštanima osim o bezbednosnoj situaciji razgovarao i o tome na koji drugi način može da im pomogne i istakao da je Sprska pravoslavna crkva stub opstanka Srba i da ćemo zajedničkim snagama, okupljeni oko crkve prevazići sve prepreke na putu opstanka i ostanka na KiM.

”Živimo u vremenu kada samo upornošću možemo doći do zajedničkog cilja. Zajednički cilj je da ne smemo da odustanemo od namere da svakog narednog dana živimo bolje. Svestan sam činjenice da to neće biti nimalo lak posao ali u ovoj nameri moramo da istrajemo”, kazao je ministar Rakić, objavljeno je na njegovom fejsbuk profilu.

Srbi iz Gojbulje u Banjske su današnju posetu ministra za zajednice i povratak Gorana Rakića ocenili veoma značajnom jer dolazi u trenutcima kada se součavaju sa jednim od najvećih problema, problemom ugrožene bezbednosti, objavljeno je u postu Gorana Rakića na fejsbuku.

Izvor RKM

Comments

Pročitaj još