• Početna>
  • Vesti>

Ukrajina ne menja stav o teritorijalnoj celovitosti Srbije

Srbija i Ukrajina u mnogim aspektima spoljne politike imaju iste stavove, ocenili su tokom današnjeg sastanka predsednik Poslaničke grupe prijateljstva sa Ukrajinom Stefan Srbljanović i predsedavajući grupe međuparlamentarnih odnosa sa Srbijom u parlamentu Ukrajine Oleg Vološin, saopštila je Narodna skupština Srbije.

Srbljanović je, kako prenosi Tanjug, naglasio tradicionalno prijateljske odnose Ukrajine i Srbije i izrazio nadu da će dve grupe prijateljstva kroz parlamentarnu saradnju dodatno učvrstiti veze dva naroda.

On je zahvalio Ukrajini na principijelnom stavu o pitanju teritorijalnog integriteta Srbije i rekao da i Ukrajina može da računa na istu vrstu podrške od Srbije.

Vološin je istakao da je u parlamentu Ukrajine podneo Nacrt Uredbe o potvrđivanju izjave o nepromenljivosti stava Ukrajine podršci teritorijalnom integritetu Srbije i dodao kako će insistirati na njenom usvajanju.

Gost iz Ukrajine je informisao Srbljanovića o trenutnoj političkoj situaciji između Rusije i Ukrajine, a sagovornici su se složili da svaki izazov treba rešavati mirnim putem i kroz dijalog.

Izvor: Kosovo online / Tanjug

Comments

Pročitaj još