• Početna>
  • Vesti>

Preminulo još 30 pacijenata, koronavirusom zaraženo još 1.987 osoba

U Srbiji je, prema poslednjim podacima, bitku sa kovidom izgubilo 30 pacijenta. Potvrđena je 1.987 novih slučajeva zaraze od 11.657 testiranih uzoraka. Na respiratoru 183 pacijenta.

Sve je manje zaraženih u Srbiji. Manje je i pacijenata na bolničkom lečenju. Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon izjavio je da koronavirus trenutno najviše cirkuliše među populacijom starosti od 25 do 50 godina.

Nažalost, bitku sa koronavirusom izgubilo je i devetogodišnje dete. Devetogodišnji dečak D. P. iz Vranja, koji je 8. aprila primljen na Kliniku za dečije interne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Niš, zbog obostrane upale pluća i potvrđene kovid infekcije, preminuo je noćas, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

U Srbiju stiglo još pola miliona doza kineskog Sinofarma. Novi kontingent vakcina na beogradskom aerodromu dočekale su premijerka Ana Brnabić i ambasadorka Kine Bo Čen. 

“Do sada je u Srbiji dato više od tri miliona 255 hiljada vakcina, a obe doze primilo je više od milion i 310 hiljada građana. Za oko milion i 200 hiljada ljudi može da se kaže da su imunizovani, jer je prošlo dovoljno vremena od druge doze vakcine”, kaže za RTS Mihailo Jovanović, direktor vladine kancelarije za E-upravu. 

Jovanović kaže za da će od sutra na svim vakcinalnim punktovima širom Srbije biti omogućeno vakcinisanje bez zakazivanja i “Sinofarm” vakcinom, pored “Fajzer” i “sputnjik V” vakcine.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još