Petković: Država Srbija ulaže na KiM više nego ikad

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, obišao je danas novoizgrađeni objekat vrtića u selu Jažince u Opštini Štrpce i još jednom istakao da će država Srbija uvek biti uz svoj narod na KiM što pokazuje i novi paket finansijske  pomoći, čija isplata uskoro treba da počne.

Petković je zajedno sa potpredsednikom Srpske liste Daliborom Jevtićem obišao prostorije vrtića,  istakao da će vrtić uskoro biti potpuno opremljen i da će to značiti i nova radna mesta za ovdašnje stanovnike.

” U ovom vrtiću moći će da boravi oko 80 dece i valjalo bi da ih bude što više. Mi smo spremni da još jedan ovakav vrtić da sagradimo, jer su deca naša budućnost i važno je da imamo ovakve objekte. Videćemo šta je još potrebno da se ovde izgradi,  da i ovde izgradimo još koju zgradu poput one u Severnoj Mitrovici,  koja je juče predata na upotrebu, jer je država Srbija danas u mogućnosti da pomaže našem narodu na KiM”, kazao je Petković.

Petković je naglasio da država Srbija ima dovoljno sredstava u budžetu,   da je rebalansom budžeta izdvojeno   četiri milijarde dinara dodatnih prihoda za prostor KiM  i da to nisu samo finansijska sredstva za jednokratnu pomoć, već i za brojne infrastrukturne projekte i kapitalna ulaganja na ovom prostoru.

On je još jednom iz Štrpca uputio i poruku mira, koja je, kako je kazao izuzetno važna za sve ljude ovde.

“Još jednom,  jer to uvek činim, upućujem poruku mira iz ove divne prelepe sredine i naglašavam da je veoma važno da zajedno radimo, gradimo i stvaramo i da  doprinosimo boljoj budućnosti, jer samo na taj način možemo da vodimo računa i o našoj deci i našim životima, da budu dostojni 21. veka.  Komšijama Albancima poručujem da je važno da  zajednički stvaramo uslove za pomirenje srpskog i albanskog naroda, a ovakvi i slični objekti stvaraju uslove za bolji život i kada se bolje živi, manje je tenzija i incidenata. Da se okrenemo ekonomiji i razvoju, jer je to budućnost i to je naša politika” naglasio je  Petković.

Izrazivši zadovoljstvo posetom i boravkom predstavnika kancelarije za KiM, potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić rekao je da je opština Štrpce dobar primer suživota i multietičnosti i da je dobro mesto sa koga može da se pošalje poruka mira.

“Mi kao ljudi koji su ovde ostali i opstali u vremenima, kada to nije bilo lako, znamo kakvi su problemi i muke kada nema mira. Zato činimo sve da obezbedimo mir, da ljudima obezbedimo najbolje uslove za život i svakako nam je tu i pomoć i podrška i Kancelarije za KiM,  Vlade Republike Srbije i predsednioka Vučića veoma značajna, a ovaj objekat vrtića je upravo jedno od obećanja koje je ispunjeno. To je jasna poruka i da imamo nadu i veru da ćemo i u budućnosti otvarati nove vrtiiće i nove škole, ali i nova radna mesta za mlade ljude kako bi smo opstali ovde”, rakao je Jevtić.

Posetom Štrpcu, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković  završio je dvodnevni boravak na KiM.

Izvor i foto: RTV Gračanica

Comments