• Početna>
  • Vesti>

Vučić: U Briselu ne očekujem pritiske već razgovore o budućnosti Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je za RTS da nikada nije imao lako i lepo provedeno vreme u Briselu. Štitimo interese Srbije u ne tako lakom vremenu, kaže Vučić.

Nemačka snažno podržava dijalog Beograda i Prištine pod okriljem EU, rekao je  predsednik Aleksandar Vučić nakon razgovora sa nemačkim ministrom spoljnih poslova Hajkom Masom u Beogradu.

Istakao je da je Beograd spreman za nastavak dijaloga i pristupiće mu konstruktivno, u želji da se dođe do kompromisnog rešenja.

Hajko Mas juče je rekao da dijalog treba da se nastavi da je važno da se ostvari normalizacija odnosa i da je jedan element tog dijaloga i postizanja sporazuma priznanje Srbije, ali to nije ponovio u Beogradu.

Gostujući u Dnevniku RTS-a, predsednik Aleksandar Vučić je rekao da je to nemačka želja od 2008. i nije ništa tajno – oni su svi prihvatili narativ Prištine.

“Mi moramo da budemo svesni da nam je Nemačka jedan od ključnih partnera i moramo da vodimo računa o svkaoj reči. Oni će biti na strani Prištine, isti je slučaj sa SAD, nema za nas velikih iznmenađenja”, istakao je Vučić.

Rekao je da ga brine izjava Osmanijeve da žele resetovanje dijaloga, maštaju o tužbama za genocid i ne razumeju da je kompromis nešto drugo.

Mi ćemo se suprotstaviti borbenošću, energijom i da štitimo nacionalne interese Srbije, kaže Vučić.

Vučić u nedelju putuje u Brisel, gde ga očekuju važni razgovori sa Šarlom Mišelom, Žozepom Borelom, Ursulom Fon der Lajen.

“Ne očekujem pritiske već razgovore o budućnosti Srbije. Očekuju nas razgovori. Biće to znak poštovanja, ali moramo da znamo koje su ključne zemlje članice”, podvukao je predsednik Srbije.

Nisam imao lako i lepo provedeno vrme i Briselu, to je teško vreme za nas, ističe Vučić.

“Štitimo interese Srbije u ne tako lakom vremenu”, kaže on.

Smatra da su naredno dani važni, Brisel i nastavak dijaloga su strahovito važni.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još