• Početna>
  • Vesti>

Simić: Mi se ponosimo vama, studentima i profesorima prištinskog Univerziteta

“I pored dvodecenijskog izgnanstva iz svog prvobitnog sedišta, i uprkos najnovijim teškoćama u nastavi nastalim usled globalne pandemije korona virusom, naš univerzitet pokazuje izuzetnu snagu, izdržljivost i neuništivost”, rekao je čestitajući studentima njihov Dan načelnik kosovskomitrovačkog upravnog okruga Slavko Simić.

“Mi se ponosimo vama, studentima i profesorima prištinskog univerziteta, jer bez vas ne bi bilo budućnosti srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Visoko školstvo je najjače oružje svake države, a država Srbija je jedna od prvih koja je u modernoj evropskoj istoriji ulagala u akademsko obrazovanje svog naroda, pa sa ponosom možemo reći da na vas računamo kao na čuvare naše tradicije.

Kao i do sada, mi od vas i ubuduće očekujemo da svoja stečena znanja upotrebite u interesu očuvanja našeg nacionalnog identiteta u duhovnoj kolevci srpskog naroda, na Kosovu i Metohiji. Želim vam da ubuduće vaše jubileje proslavljamo u boljim okolnostima, u okruženju bez pošasti, u slobodi i miru. Uz vas i uz politiku mira i prosperiteta državnog rukovodstva Republike Srbije siguran sam da ćemo do tog cilja i stići”, naveo je Simić u čestitki koju je uputio studentima i rektoru prof. dr Zdravku Vitoševiću.

Izvor RKM/sopštenje

Comments

Pročitaj još