• Početna>
  • Vesti>

Rakić povratnicima u Klini uručio pumpe za vodu i najavio rekonstrukciju kuća bošnjačkih porodica u Istoku

Pet povratničkih porodica u selu Grebnik kod Kline su danas dobile preko potrebne pumpe za vodu, kako bi njihova domaćinstva mogla da koriste vodu iz bunara, koje imaju u dvorištima. Pumpe im je uručio ministar za zajednice i povratak Goran Rakić, koji je razgovarao sa još oko 20 okupljenih povratnika o problemima koje imaju i o načinima rešavanja istih.

”Došao sam ne samo da vam donesem pumpe za vodu koje ste tražili, već i da vam kažem da sam ja lično i moji saradnici svakodnevno tu za vas, da zajedno nalazimo načine da u budućnosti stvorimo povoljnije uslove za život u povratničkim mestima. Svestan sam činjenice da to nije nimalo lak posao zato i tražim od vas da u tom poslu zajedno budemo jer smo svi mi na istom zadatku. Zadatak nam je da vi koji ste ovde na svom imanju tu i ostanete i da na taj način pošaljemo jasnu poruku za one koji žele da se vrate, to što pre i učine”, kazao je Rakić.

Rakić je istako da je pomoć obezbeđena za pet porodica, ali da će se u narednom periodu raditi na realizaciji prioritetnih zahteva.

Nakon obilaska povratnika u selu Grebnik, Rakić je zajedno sa zamenicom gradonačelnika Severne Mitrovice Adrijanom Hodžić obišao bošnjačke porodice u opštini Istok u selu Dobruša. Prilikom obilaska porodica, obećao im je rekonstrukciju pet kuća, kako bi imali adekvatnije uslove za život.

”Uslovi u kojima danas živite su mi bili jasan pokazatelj da moramo da vam pomognemo. Ministarstvo za zajednice i povratak će vrlo brzo pokrenuti proceduru za rekonstrisanje vaših kuća. Moja obaveza je da pomažem svim zajednicama na Kosovu i kada imam mogućnost ja to vrlo rado i činim”, kazao je Rakić.

Zamenica gradonačelnika Severne Mitrovice Adrijana Hodžić se zahvalila Rakiću što ima sluha kada je u pitanju pomoć bošnjačkoj zajednici i kazala da je ovo veliki i dobar gest za njih, jer porodice kojima će se rekonstruisati kuće žive u teškim uslovima i od sopstvenih sredstava to ne bi mogle da učine.

”Drago mi je što smo danas saopštili dobru vest ovim porodicama. Na ovaj način smo im pokazali da nisu sami i da ćemo uvek biti tu da im pomognemo. Velika zahvalnost ministru Rakiću na ovako plemenitom delu” kazala je Hodžić.

Povranici u Klini i bošnjačke porodice u Dobruši kod Istoka su danas izrazile zahvalnost na poseti, pomoći ali i saslušanju njihovih zahteva.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još