Rakić čestitao Dan studenata Univerziteta u Prištini

Rektoru Univerziteta u Prištini sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici prof. dr Zdravku Vitoševiću, univerzitetskim profesorima, svim studentima, predsednik Srpske liste Goran Rakić je u svoje lično ime i u ime Srpske liste, čestitao 23. april Dan studenata Univerziteta u Prištini sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

”Dragi studenti, na ovaj značajan dan u ovoj čestitki želim da se obratim pre svega vama jer ste vi ti koji ćete nas nakon sticanja akademskog zvanja voditi ka boljim uslovima života i zato je naša obaveza da svakodnevno radimo na poboljšanju uslova vašeg studiranja i omogućimo vam da sve generacije studenata imaju jednako dobre uslove rada i učenja.

Znam da je današnje vreme, vreme puno izazova u svim oblastima našeg društva, pa tako i u obrazovanju. Ono što mogu da vam obećam da ćemo sve poteškoće i prepreke rešavati zajedno jer će jedino tako uspeh biti zagarantovan”, kazao je predsednik Srpske liste Goran Rakić.

Predsednik Rakić je istako da ga raduje to, što i pored svih izazova i poteškoća sa pandemojom Kovid-19, Univerzitet beleži veći upis studenata.

”Činjenica da imamo 10% više studenata u odnosu na prethodni upis nam govori da ova obrazovna ustanova ima svetlu budućnost”, poručio je predsednik Rakić.

Poštovani studenti, vama i nastavnom osoblju fakulteta želim dobro zdravlje i puno lepih studentskih dana!

Izvor RKM

Comments

Pročitaj još