• Početna>
  • Vesti>

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković sutra u dvodnevnoj poseti Kosovu i Metohiji

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković boraviće u dvodnevnoj poseti Kosovu i Metohiji, 24. i 25. aprila, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Prvog dana posete, u subotu, 24. aprila, predviđen je obilazak severa Kosova i Metohije, koji će Petković započeti posetom Kosovskoj Mitrovici.

Tokom dana, u selu Donje Močare, u opštini Kosovska Kamenica, Petković će obići dve socijalno ugrožene porodice, porodicu Miloša Ivkovića, samohranog oca sa četvoro dece i četvoročlanu porodicu Krste Stojkovića sa dvoje dece, u kojoj niko nije zaposlen.

Na kraju prvog dana posete Kosovu i Metohiji, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju će u selu Bostane, opština Novo Brdo, u crkvi Presvete Bogorodice, prisustvovati osvećenju vrbovih gračanica, povodom praznika Lazareva subota – Vrbica, nakon čega će se družiti sa decom u porti crkve.

Drugog dana posete Kosovu i Metohiji, u nedelju, 25. marta, u manastiru Visoki Dečani, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković prisustvovaće Svetoj Liturgiji povodom praznika Ulazak Gospoda Isusa Hrista u Jerusalim – Cveti.

Nakon Liturgije, direktor Petar Petković i iguman manastira, arhimandrit Sava, obići će manastirski posed.

Posetu Kosovu i Metohiji Petković će završiti obilaskom novoizgrađenog vrtića u selu Jažince, u opštini Štrpce.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još