Petković: Revizija mukotrpnog truda nije dopustiva

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Svi sporazumi postignuti u okviru briselskog dijaloga Beograda i Prištine moraju biti primenjeni kako bi bilo kakav sadržajan nastavak razgovora bio moguć, saopštio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

“Priština svaki put kada se konstituiše nov sastav privremenih institucija samouprave preti preispitivanjima i poništavanjima dogovora iz Brisela, i jasno je da nekome ko nastupa sa takvih pozicija nije iskreno stalo do dogovornog rešavanja problema” ističe Petković. 

Petković navodi da Vjosa Osmani sporazume postugnute u sklopu Briselskog dijaloga može da proučava i preispituje samo kao materijal za primenu dogovorenog, a bilo kakva revizija onoga što je nastalo kao plod mukotrpnog truda nije dopustiva.

“Očekujem da se na ovakvu političku drskost i pokušaj izbegavanja preuzetih obaveza ne gleda blagonaklono ni u Briselu niti u drugim evropskim prestonicama” navodi Petković.

“Beograd ostaje opredeljen za dijalog kao jedino razumno sredstvo rešavanja nesuglasica, ali, kao što smo bezbroj puta poručili, za dijalog je potrebno dvoje, a nedosledna, prevrtljiva i verolomna politika koju su odlučili da vode Kurti i Osmani samo je još jedna potvrda loših namera Prištine i udaljava nas i od dogovora i od stabilizacije prilika u regionu”, zaključuje se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Comments

Pročitaj još