Mališanima PU “Danica Jaramaz” novo igralište

Gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević je zajedno sa svojom zamenicom Adrijanom Hodžić i ostalim saradnicima posetio novoizgrađeno igralište u predškolskoj ustanovi „Danica Jaramaz“ gde je zaposlenima uručio opremu za dezinfekciju i opremu u vidu tablet računara, koji će omogućiti efikasniji rad.

On je tom prilikom kazao da će opština Severna Mitrovica i dalje nastaviti da ulaže u razvoj i napredovanje ove ustanove.

“Jako je lepo biti ovde, da kao gradonačelnik Severne Mitrovice pomognem u daljem razvoju i daljem napredovanju, jer je ovo rezultat jednog timskog rada. Tokom svoje kampanje za gradonačelnika pre nekoliko meseci, bio sam ovde i tada smo obećali da ćemo pomoći i urediti parter, da ćemo pomoći u nabavci dodatne opreme i dezinfekcionih sredstava. Drago mi je što smo danas svi zajedno tu i pokazujemo da smo održali svoja obećanja. Predsednik Privremenog organa Aleksandar Spirić je dao svoj doprinos da ova predškolska ustanova ima proširene kapacitete” rekao je Radojević.

Zamenica gradonačelnika Adrijana Hodžić ističe da se jedino kvalitetnim kadrovima obezbeđuju kvalitetni obrazovni lideri u budućnosti.

“Verujem da se svi slažemo da se osnovni temelji obrazovanja stiču u obdaništu i u predškolskoj ustanovi. Ako postoji opravdana investicija jedne lokalne samouprave onda jeste svaka investicija koja se pruža ovoj ustanovi. Ovaj vid podrške, od strane lokalne samouprave, za čitav obrazovni sistem neće izostajati ni u budućem periodu, jer smatramo da ćemo jedino kvalitetnim kadrovima imati kvalitetne obrazovane lidere u budućnosti. Opština Severna Mitrovica je obezbedila plac za izgradnju aneksa u predškolskoj ustanovi, a kao što vidite govorimo o dvorištu i uređenju partera, koji ispunjava sve evropske standarde. Verujemo da deca imaju sada gde da troše svoje vreme i budu što više u prirodi. Sam ambijent je vrlo siguran za svu našu decu koji su korisnici ovog obdaništa” rekla je Hodžić.

Direktorka PU „Danica Jaramaz“ Gorica Marinković kaže da novoizgrađeni aneks mališanima omogućava održavanje nastave na svežem vazduhu.

“Iskoristila bih priliku da se zahvalim opštini Severna Mitrovica na današnjoj poseti. Obećanja koja su data pre par meseci ispunjena su i naše dvorište izgleda ovako kao što možete da vidite. To je lepa prilika za našu decu jer sada mogu da borave na svežem vazduhu i koriste rekvizite koji su u sklopu ovog aneksa” rekla je Marinković.

Površina aneksa koja je obrađena je 335 kvadratnih metara a vrednost projekta iznosi 50 hiljada evra.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još