• Početna>
  • Vesti>

Javnom-komunalnom preduzeću “Standard” donirana 3 kamiona za odlaganje smeća

Gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević je zajedno sa svojom zamenicom Adrijanom Hodžić obišao Javno-komunalno preduzeće „Standard“ i uručio 3 kamiona za odlaganje smeća, koji će umnogome poboljšati rad ovog preduzeća.

Radojević je poručio da povodom obeležavanja Međunarodnog dana planete Zemlje, Opština Severna Mitrovica daje svoj doprinos u podizanju svesti građana o očuvanju i obnove, kako životne sredine tako i eko-sistema.

„Da bismo shvatili koliko je ugrožena životna sredina, ne moramo da pratimo vesti već je dovoljno da krenemo od sebe, od svog sopstvenog dvorišta i videćemo koliko je životna sredina ugrožena. Prema podacima kojima opština Severna Mitrovica raspolaže, u našem gradu ima više desetina divljih deponija, i zaista je neophodno da svako da svoj doprinos u očuvanju životne sredine i grada“ rekao je Radojević.

On dodaje da je inicijativa pokrenuta još pre nekoliko godina odlukom tadašnjeg gradonačelnika Gorana Rakića i da će opština Severna Mitrovica nastaviti da i dalje ulaže u zaštitu životne sredine i podstiče razvoj zelenih površina.

Zamenica gradonačelnika Adrijana Hodžić je istakla da je rad JKP „Standard“ od velikog značaja za sve građane koji žive na teritoriji naše opštine i da je zahvaljujući njihovom radu, naš grad lepše mesto za život.

„Njihovim radom omogućeno je da ovaj grad bude jedna zdravija i čistija okolina za našu decu, za naše stare, koji svoje dane provode manje ovih dana na ulici, zbog same pandemije, ali nadamo se da ćemo uskoro izaći kao pobednici u ovoj borbi, pa ćemo moći da uživamo u svemu onome što smo radili svih ovih godina u našem gradu“ rekla je Hodžić.

Pored toga, dodaje Hodžić, juče je dopremljeno 200 komada kontejnera, kapaciteta 1,1 kubnih metara, koji će biti raspoređeni na teritoriji opštine.

Ona je napomenula da će se saradnja koja traje sa GIZ-om već 3 godine i dalje nastaviti i da je cilj opštine stavljanje regionalne deponije u Zvečanu u funkciju.

Srđan Vučinić upravnik Gradske čistoće se zahvalio zvaničincima i tom prilikom istakao da je opština Severna Mitrovica uvek imala razumevanja za potrebe ovog preduzeća.

„Sama ideja ovog projekta počela je još kada je dužnost gradonačelnika obavljao Goran Rakić. Naravno, mi nastavljamo saradnju i sa novim gradonačelnikom Milanom Radojevićem i njegovom zamenicom Adrijanom Hodžić, i mislim da svi zajedno imamo isti cilj a to je da naš grad bude uređeniji i lepši“ rekao je on.

Projekat je finansirala Evropska unija u saradnji sa GIZ-om, a vrednost projekta je 185 hiljada evra, dok je za treći kamion, koji je manjeg kapaciteta, izdvojeno 75 hiljada evra.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još