• Početna>
  • Vesti>

Spirić: Nastavak izgradnje kapitalnih projekata od značaja za građane opština Kosovska Mitrovica i Zvečan

Predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić danas je sa saradnicim obišao radove na izgradnji mosta i saobraćajnice koja je zapravo produžetak ulice Lole Ribara.

“Ovaj most predstavlja saobraćajnu vezu od izuzetnog značaja sa državnim putem prvog reda M22.3 i spaja se sa magistralnim putem kod mesta Dudin krš. Radovi su išli planiranim tokom, sve do novembra meseca i pogoršanja hidrometeoroloških prilika, kada je i vodostaj reke Ibar bio visok i izvan rečnog korita“, rekao je Spirić.

Obilaskom terena utvrđeno je da je izgradnja pristupne saobraćajnice u fazi nanošenja i sabijanja materijala, nakon čega sledi izgradnja potpornih zidova i završnog sloja puta.

Ispred samog mosta se odvaja jedan krak radi izgradnje saobraćajnice prema Zvečanu do mesta „Kapija br.2“ RMHK „Trepča“. Ona će se graditi u drugoj fazi , kada je planirano i da se od Raškog potoka prema Zvečanu montiraju sprave za rekreaciju i uredi šetališna zona.

Radovi na izgradnji fudbalskog stadiona , na lokaciji Česmin lug su u fazi završetka zemljanih radova, što je i fizički najobimniji posao zbog upotrebe više materijala za sabijanje samog reljefa terena. Nakon toga će se započeti sa izgradnjom tribina i zatravnjivanjem terena, čime će biti okončani radovi čiji je završetak planiran za prvu polovinu 2022.godine. Uskoro će se nastaviti i izgradnja fontane koja se nalazi u završnoj fazi, na preseku ulica Kralja Petra Prvog i Knjaza Miloša”, dodao je predsednik privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić.

On je istakao da je izgradnja ovih projekata od velikog značaja za građane opština Kosovska Mitrovica i Zvečan, kao i za ruralna područja ovih opština .

” Svi ovi projekti se rade namenskim transferima Kancelarije za Kosovo i Metohiju. Veliku zahvalnost dugujemo direktoru Kancelarije Petru Petkoviću, kao i rukovodstvu Vlade Republike Srbije i predsedniku Vučiću koji su podržali naše napore da ostanemo i opstanemo na KiM i na čiju je inicijativu počela izgradnja samih projekata. Vrlo je bitno da podržimo želju naših mlađih sugrađana da svoju budućnost grade na Kosovu i Metohiji, jer je Kosovska Mitrovica , pre svega univerzitetski grad “, zaključio je Spirić

Izvor; Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još