Suniog posetio projekte u izgradnji u Opštini Zvečan

Šef kancelarije Evropske Unije na Kosovu Tomaš Suniog posetio je danas opštinu Zvečan gde je razgovarao sa predsednikom Privremenog organa Ivanom Todosijevićem, gradonačelnikom Vučinom Jankovićem i predsednikom Skupštine opštine Zvečan Draganom Hristovim.

Zvaničnici su nakon sastanka posetili OŠ “Vuk Karadžić” u Zvečanu gde ih je dočekalo nastavno osoblje i učenici, kao i direktorka škole Slađana Fićović, koja se zahvalila na poseti i svim donacijama koje je Evropska unija obezbedila.

Nakon škole, zvaničnici su obišli crkvu Sv. Đorđa, Omladinski centar i kolektivni centar “Hotel br. 3”, gde u neadekvatnim uslovima već dvadeset godina stanuju raseljena lica. Gradonačelnik Zvečana je najavio da će se za njihovo stambeno zbrinjavanje naći adekvatno rešenje.

U nastavku posete, zvaničnici su obišli i halu sportova u Žitkovcu, koja se gradi sredstvima Evropske unije. Najavljeno je da će radovi biti završeni u što kraćem vremenskom roku.

Gradonačelnik Zvečana je iskoristio priliku da Sunioga podseti i na Regionalnu deponiju, koja se gradi na teritoriji opštine Zvečan, koji je takođe finansiran od strane Evropske unije. Janković se zahvalio na poseti i poručio Suniogu da u opštini Zvečan uvek mogu imati iskrenog prijatelja i saradnika.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još