• Početna>
  • Vesti>

Rakić sa gradonačelnicima i šefom Kancelarije EU na Kosovu o infrastrukturnim projektima

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić se danas u Zvečanu sastao sa šefom Kancelarije Evropske unije na Kosovu Tomašom Suniogom i četiri gradonačelnika opština na Severu Kosova, Milanom Radojevićem, Zoranom Todićem, Vučinom Jankovićem i Srđanom Vulovićem i sa njima razgovarao o investicijama koje se tiču infrastrukturnih projekata u Severnoj Mitrovici, Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku, koje finansira Kancelarija Evropske unije.

Rakić se zahvalio Kancelariji Evropske unije na Kosovu na dosadašnjim ulaganjima i kazao da su svi projekti koje je Evropska unija finansirala veoma značajni. Takođe je pozdravio buduća ulaganja, ističući da i Ministarstvo za zajednice i povratak sa Kancelarijom EU na Kosovu realizuje jedan od značajnih projekata a to je projekat ”Povratak i reintegracija na Kosovu”.

”Ono što sa zadovoljstvom ističem danas je da ćemo saradnju koju imamo sa Kancelarijom Evropske unije nastaviti jer je naša obaveza da stvaramo bolje životne uslove svim stanovnicima Kosova. Hvala na pomoći koju nam u tome pruža Evropska unija” kazao je Rakić.

Rakić je napomenuo da sve dogovoreno u Briselu treba sprovesti i na terenu, jer je, kako je rekao, prošlo veoma mnogo vremena i čekanje na primenu sporazuma iz Brisela se negativno reflektuje isključivo na stanovnike Kosova.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još