• Početna>
  • Vesti>

Bezbednosno-informativna agencija podnela krivičnu prijavu protiv Milana Dumanovića

Bezbednosno-informativna agencija saopštila je da je danas podnela Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv Milana Dumanovića, zbog postojanja sumnje da je prijavljeni počinio krivično delo Izazivanje panike i nereda iz člana 343. stav 2. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakonika Republike Srbije.

U saopštenju se navodi da je Milan Dumanović dana 18. aprila 2021. godine gostujući u emisiji “Utisak nedelje” autora Olje Bećković, koja je javno emitovana na televiziji “NOVA S” u periodu od 21:00 časova do 23:00 časova, u više navrata iznosio tvrdnje koje se odnose na Bezbednosno-informativnu agenciju, ponavljajući više puta rečenicu “novac od droge dele SNS i BIA”.

Dodaje se da navodi Dumanovića predstavljaju pokušaj širenja panike kod građana, plasiranjem dezinformacija, a u cilju slabljenja integriteta i autoriteta nacionalne službe bezbednosti. Takođe, time je značajno omeo sprovođenje mera BIA na zaštiti bezbednosti Republike Srbije od trenutno izraženih pretnji, posebno organizovanog kriminala, stvaranjem nezadovoljstva, revolta i neodobravanja prema BIA, čime se ujedno slabi poverenje i podrška građana tim merama.

Uporedo sa pomenutom krivičnom prijavom, direktor Bezbednosno-informativne agencije Bratislav Gašić podneo je lično krivičnu prijavu protiv pomenutog Dumanovića, a zbog uvreda izrečenih na njegov račun.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još