• Početna>
  • Vesti>

Položen kamen temeljac za kuće Nisića i Dimića u Klokotu

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić položio je danas u opštini Klokot kamen temeljac za izgradnju kuća socijalno ugroženim porodicama Nisić i Dimić. Kamen temeljac je prvo položen u Klokotu za izgradnju novog doma porodici Nisić, a zatim i u selu Mogila u ovoj opštini za izgradnju nove stambene jedinice za višečlanu socijalno ugroženu porodicu Dimić.

”Ono što smo pre dvadeset dana obećali, danas i realizujemo. Porodice Nisić i Dimić će vrlo brzo moći da se usele u potpuno opremljene kuće. Zadovoljstvo mi je kada mogu na ovaj način da usrećim porodice, jer će u novim domovima i deca imati svoje sobe za igru i učenje. Danas je veliki dan ne samo za Nisiće i Dimiće već i za mene, jer sreća na njihovim licima mi govori da smo na pravom putu”, istako je ministar Rakić nakon polaganja kamena temeljca.

”Ovo je dan kada nam se menja život nabolje i veoma smo srećni zbog toga. Živećemo u potpuno drugačijim uslovima nego sada, to je za nas velika sreća”, kazali su Nisići dok najstariji član porodice Dimić ističe da ga raduje to što se dato obećanje i realizuje ovako brzo i ističe da ovo znači opstanak i bolja budućnost za njih u Klokotu – ”Najlepši poklon koji smo ja, moja deca i unučad mogli da dobijemo u ovoj godini. Presrećni smo i prezadovoljni.”

Rakić je u Klokotu istakao da će Ministarstvo za zajednice i povratak raditi da na ovaj način usreći što veći broj porodica, jer kako je kazao bolji uslovi života socijalno ugroženih porodica su garant sigurne budućnosti.

”Moji saradnici i ja ćemo raditi na identifikovanju porodica koje žive u lošim uslovima i onoliko koliko je u našoj moći pomagaćemo im, u zavisnosti od njihovih potreba”, rekao je Rakić.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: MZP

Comments

Pročitaj još