• Početna>
  • Vesti>

Srbija neće dozvoliti proterivanje i pogrom Srba sa Kosova i Metohije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da Srbija neće dozvoliti proterivanje i pogrom Srba sa Kosova i Metohije.

Na pitanje o izjavi Vjose Osmani o navodnoj tužbi protiv Srbije i napadima na Srbe na Kosmetu, Vučić je rekao da ne bi trebalo zaboraviti da smo „šest meseci gledali glorifikovanje Vjose Osmani i Aljbina Kurtija“.

– To je toliko besmisleno, glupo, da ja više nemam reči – rekao je Vučić gostujući na TV B 92.

Vučić je dodao da priština ne želi da pronađe kompromis već da ostane zamrznuti konflikt.

Nama to ne treba, ali nećemo dozvoliti pogrom i proterivanje našeg stanovništva. Mnogo toga smo preživeli. To se neće dogoditi – istakao je Vučić.

Srbija radi na približavanju stavova Beograda i Prištine, ali ako neko kaže da može da čeka na ishod dijaloga, što bi se nama žurilo, upitao je komentarišući izjavu predsednice tzv. Kosova Vjose Osmani, da Priština može da čeka na rešenje kosovskog pitanja.

Vučić je potvrdio da će uskoro dva puta putovati u Brisel.

Navodi da je naša obaveza da imamo dijalog sa Prištinom pod okriljem EU, a naši stavovi Beograd i Prištine su dijametralni.

“Tu Brisel ne može da pomogne, ali naša je obaveza da radimo na približavanju”, navodi predsednik objašnjavajući da nikoga ne može da natera na kompromis.

U Beogradu hvale protagoniste „velike Albanije“, sraman je autošovinizam koji gajimo.

Vučić je rekao da se o stvaranju „velike Albanije“ neskriveno govori i čak se priča intenzivira, a na to niko ne reaguje.

Izvor Večernje Novosti/RKM

Comments

Pročitaj još