Vučić najavio nova ulaganja u Torlak, uskoro i proizvodnja četvorovalentne vakcine za grip

Država će uložiti osamnaest miliona evra u kapacitete za punjenje i pakovanje vakcina u Institutu “Torlak”, kao i dvadeset miliona evra za uređenje prostorija i obnovu fasada, saopštio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Najavio je i da će “Torlak” uskoro proizvoditi i četvorovalentne vakcine za grip.

Aleksandar Vučić je danas razgovarao s premijerkom Anom Brnabić, ministrima i stručnim ljudima iz oblasti farmacije i medicine i, kako je objavio, doneto je nekoliko važnih odluka.

“Država će da uloži osamnaestmiliona evra u kapacitete za punjenje, pakovanje vakcina. Za pakovanje vakcina za grip, ali i tetanus, difteriju i vakcina protiv kovida 19. Za naš ‘Torlak'”, poručio je Vučić u snimku objavljenom na Instagram profilu “Budućnostsrbije”.

Naveo je i da će dvadeset miliona evra biti izdvojeno za uređenje prostorija i obnovu fasada, kao i da će biti uređeni parkovi i pristupni putevi Institutu.

“Hoćemo da od ‘Torlaka’ napravimo jednu od najboljih fabrika vakcina u Evropi. I najradosnija vest, od danas pokrećemo postupak, radimo biznis plan i ulazimo u proces proizvodnje, i verujemo da ćemo za nekoliko meseci to da završimo – četvorovalentne vakcine za grip. Velike novosti. Napred ‘Torlak’, napred Srbija”, poručio je Vučić.

Izvor: RTS

Comments