Janjić: Laži i uvrede na moj račun u prištinskim medijima

Iguman manastira Visoki Dečani Sava Janjić nazvao je danas “lažima i uvredama” optužbe za ratne zločine koje su iznete na njegov račun u pojedinim prištinskim medijima.

“Povodom laži i uvreda na moj račun u nekim kosovskim medijima, mogu samo da odgovorim rečima Gospodnjim: ”Blaženi ste kada vas sramote i progone i lažući govore protiv vas svakojake rđave riječi, zbog mene. Radujte se i veselite se, jer je velika plata vaša na nebesima”, poručio je Janjić na Tviteru.

Savet za zaštitu ljudskih prava i sloboda iz Prištine prethodno je zatražio istragu protiv igumana Janjića zbog navodnih ratnih zločina, preneo je portal Reporteri.

U toj organizaciji smatraju da treba istražiti ulogu Janjića u, kako tvrde, zatočenju civila u manastiru Visoki Dečani tokom rata na Kosovu i Metohiji, za šta, navode, on snosi skoro najveću odgovornost i da nije tačno da je on među manastirske zidine primio Albance da bi ih zaštitio.

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju odbacila je kao neosnovane optužbe na račun Janjića i ocenila ih kao pokušaj kosovskih Albanaca da se prikrije istina o ugroženosti tog svetog mesta.

Izvor: Tanjug

Comments