Osmaci polagali probni završni ispit

Probni završni ispit za male  maturante u školama u sredinama na centralnom Kosmetu radilo je 372 učenika, a kako kažu u školama sve je proteklo bez problema i u skladu sa određenom provedurom.

„Deca kažu da je test bio lak. Danas su radili probni test iz Srpskog jezika i kombinovani test koji obuhvata pet predmeta, hemiju, fiziku, biologiju, istoriju i geografiju. Prethodnog dana održan je probni test iz matemake. Deca će imati dosta vremena da se do juna pripreme za završni ispit“, kazao je direktor Osnovne škole „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu, Ljubiša Karadžić.

I opšti utisak osmaka je da probni ispiti iz srpskog jezika i kombinovanog  testa nisu bili teški, a da će im probni ispit dobro doći kako bi se bolje pripremili za završni ispit koji će biti održan 23.24.i 25. juna.

Prema planu školske uprave u deset srednjih škola, za upis u prvi razred, u srpskem sredinama u Kosovskom okrugu određeno je 600 mesta, a od toga 450 mesta za četvrti stepen, i 150 mesta za trogodišnja zanimanja, što je znatno više od broja osmaka koji za njih konkurišu.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još