• Početna>
  • Vesti>

Mladi iz Leposavića obezbedili krevete za potrebe Kovid ambulante

Lokalni savet omladinskog delovanja Leposavić i mladi volonteri na osnovu potreba Kovid ambulante pri Domu zdravlja Leposavić, obezbedili su krevete za potrebe pacijenata, građana opštine Leposavić koji su zaraženi koronavirusom.

“U skladu sa potrebama Kovid ambulante u Leposaviću, na osnovu zahteva koji smo dobili od građana i rukovodstva Doma zdravlja u Leposaviću, zbog povećanog broja zaraženih na teritoriji opštine, mi smo brzo reagovali i u najkraćem mogućem roku obezbedili krevete za potrebe dnevne bolnice, kako bi obezbedili što bolje i kvalitetnije uslove za pacijente koji primaju terapiju protiv kovid-19, kao i zdravstvenim radnicima, koji više od godinu dana intezivno rade i ulažu maksimalne napore da pomognu svojim sugrađanima u borbi protiv korona virusa”, rekao je predsednik lokalnog saveta mladih Dušan Milanović za Kosovo onlajn.

Milanović je izrazio zahvalnost lekarima i drugom osoblju zbog požrtvovsanja u borbi sa koronavirusom.

“Ovom prilikom izražavam veliku zahvalnost medicinskim radnicima i nemedicinskom osoblju, koji i pored velikog umora, nesebično pružaju pomoć i podršku u lečenju građana koji su pozitivni na korona virus, a pored toga pružaju pomoć građanima koji boluju od drugih bolesti i imaju potrebu za medicinskim tretmanom i negom”,istakaoje Milanović.

Lekar u Kovid ambulanti u Leposaviću dr Dragana Branović istakla je da je donacija veoma značajna za rad ambulante.

“Ovo je od velikog značaja za Kovidambulantu, pre svega za korisnike dnevne bolnice, građane opštine koji su pozitivni na korona virus, ali i za nas zdravstvene radnike jer će nam olakšati obavljanje svakodnevnog posla. Trenutno imamo 15 pacijenata koji terapiju primaju na nivou dnevne bolnice, neki pacijenti primaju terapiju po dva puta dnevno, a prostor kovid ambulante nam je mali i imali smo samo jedan krevet, što nam je predstavljalo problem i otežavalo rad, a pacijentima produžavalo vreme čekanja. Sada ćemo biti mnogo efikasniji u pružanju terapije a pacijenti će imati adekvatnije uslove” rekla je Branović.

Ona je dodala, da je Kovid ambulanti svaka pomoć i podrška od velikog značaja i istakla da bi obezbeđivanjem dodatnog nameštaja imali mogućnost da prošire prostor i obezbede još kvalitetnije uslove za lečenje pacijenata koji boluju od korona virusa.

“Hvala donatorima, ovo je zaista bilo neophodno ambulanti u Leposaviću. Već nekoliko dana primam terapiju na nivou dnevne bolnice, prostor je skučen, imali smo samo jedan krevet gde leže teži pacijenti, a mi smo pod temperaturom i svim ostalim simptomima, terapiju primali na stolici. Nadamo se da će ovo smanjiti vreme čekanja na terapiju ali i pomoći medicinskim sestrama i doktorima koji nam pomažu, i ovim putem im se zahvaljujem”, rekao je jedan od korisnika Kovid ambulante u Leposaviću, koji je želeo da ostane anoniman.

Lokalni savet omladinskog delovanja Leposavić ovom prilikom apeluje na sve humane ljude, privrednike, međunarodne organizacije, da pokažu humanost i pokažu solidarnost u borbi protiv pandemije kovid-19 i što pre doniraju još bolničkih kreveta za potrebe dnevne bolnice Kovid ambulante u Leposaviću.

Pored toga, napominju da su neophodni i stalci, paravani, ormarići, stočići i druga oprema, sve u cilju stvaranja što boljih i kvalitetnijih uslova za pružanje medicinske nege.

Lokalnom savetu omladinskog delovanja Leposavić se možete obratiti na email adresu lyacleposavic@gmail.com.

Izvor: Kosovo Online

Comments

Pročitaj još