Osmani svoj prvi radni dan na funkciji predsednice počinje nizom aktivnosti; Inauguracija bez ceremonije

Inuguracija Vjose Osmani za predsednicu Kosova održaće se danas bez zvanične ceremonije, zbog situacije sa pandemijom koronavirusa, ali će zato biti organizovan niz aktivnosti kojima će Osmani započeti svoj prvi radni dan na novoj funkciji, prenosi Reporteri.

Kancelarija za odnose sa medijima Predsedništa Kosova saopštila je i da će planirane aktivnosti biti prilagođene okolnostima pandemije.

Prema dnevnom redu, ceremonija će početi u 10 sati dolaskom Osmani ispred zgrade Skupštine Kosova, gde će je dočekati trupe svečanog voda KBS.

Pravni savetnik predsedniice Kosova  Artan Murati potvrdio je, da je Vjosa Osmani podnela ostavke u lnicjativi  „Lista Vjosa“ i predala mandat zameniku. Murati je to potvrdio objavom na ’Fejsbuku’, dan nakon što je Osmani izabrana za predsednika,  piše Gazeta Ekpres.

Tokom prvog dana na funkciji, Osmani će takođe ugostiti džudiste iz Peći, kao i studente “Atomi Instituta”.Nakon toga, Osmani će zajedno sa ministrom zdravlja Arbenom Vitiom obići Centar za vakcinaciju u Prištini.

Osmani će takođe odati počast na grobu Ibrahima Rugove, a zatim će polažiti vence na Spomen obeležju u čast nestalima na Kosovu u dvorištu Skupštine.

Poslednja od najavljenih aktivnosti je prijem komandanta Kosovskih bezbednosnih snaga generala Rahmana Rame kod Osmani, koji je zakazan za 17 sati u Predsedništvu.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments