• Početna>
  • Vesti>

Spahiu: Rekonstrukcija puta Jarinje – Kosovska Mitrovica više nego potrebna; Odluka kosovske Vlade štetna

Kosovska vlada oglasila se pre dva dana saopštenjem u kome navodi da “Srbija ne može da izvodi radove na putu Jarinje – Mitrovica”, nakon što je realizaciju ovog posla u sledećih mesec dana najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Gotovo da se niko osim Aljbina Kurtija nije oglasio po tom pitanju od albanskih političara, pa je stoga verovatno da se slažu sa saopštenjem oje je iydala njihova Vlada. Nisu medjutim izostale izjave politiških analitičara poput one koju je juče za portal Kosovo Online dao Nedžmedin Spahiju. On kaže da je odluka Vlade Kosova da zabrani izgradnju puta Jarinje – Mitrovica veoma štetna.

Spahiju je dodao da je pomoć svake države Kosovu dobrodošla, a naročito Srbije koja je mnogo puta do sada investirala i realizovala projekte u sredinama gde živi srpsko stanovništvo.

“Investiranje Srbije u infrastrukturu na Kosovu je jedna dobra stvar za sve građane Kosova. Svaka država bi trebalo da prihvati pomoć koja dolazi iz neke susedne ili bilo koje druge države, bez obzira na koji se etničku zajednicu ili pripadnost odnosi. Ako Turska investira u Mamuši gde pretežno žive Turci, to je pomoć Kosovu i to bi trebalo tako da se posmatra. I ova pomoć u infrastrukturi od strane Srbije bi tako trebala da se posmatra. Rekonstrukcija puta Jarinje – Kosovska Mitrovica jeste više nego potrebna i to je odavno trebalo uraditi kao što treba da se nadoveže i autoput Mitrovica – Priština na koji se čeka 12 godina”, ocenjuje Spahiu za Kosovo Online.

Prema mišljenju Spahiua, ovakav potez kosovske vlade ne ide u korist normalizaciji odnosa kojima teže Kosovo i Srbija.

“Ovo najviše šteti Kosovu, a kad štetiš sebi štetiš i odnosima sa ostalima, za mene to nije pametna stvar, bez obzira koji je pravi povod za tu zabranu”, zaključio je u izjavi za Kosovo Online politički analitičar Nedžmedin Spahiu.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica,Kosovo Online

Comments

Pročitaj još