Brnabić: Nije menjan režim ulaska u Srbiju

VLADA BRNABIC OBRACANJE


Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da nije tačna vest koju su preneli pojedini mediji da je odlučeno da građani Srbije, pri povratku iz Crne Gore, Albanije, Bugarske, BiH, Severne Makedonije i Mađarske, moraju da imaju pi-si-ar test i naglasila da nije menjan režim ulaska u Srbiju.

“Nije tačna vest, ne znam kako je izvučena vest, ali nismo menjali režim ulaska u Srbiju, tako da naši ljudi uvek mogu da se vrate u svoju zemlju, naši državljani. Oni koji su vakcinisani, odnosno revakcinisani, mogu da uđu bez potvrde o negativnim pi-si-ar testu, dakle samo sa potvrdom o revakcinaciji”, rekla je Brnabićeva za TV Prva.

Kada je u pitanju “Astra-Zeneka” dovoljna je jedna doza, ne i revakcinacija.

Ona je dodala da ju je začudila vest jer, kako je podvukla, nije menjan režim ulaska u Srbiju.

Kako je navela, negativan pi-si-ar za ulazak u Srbiju nije potreban državljanima zemalja “mini šengena” tj. Severne Makedonije i Albanije, kao i građanima Mađarske i Bugarske, kojima je ta mera ukinuta zbog reciprociteta.

“Jer postoji veliki broj građana koji cirkulišu preko granice i kako bi im olakšali poslovanje i život”, rekla je Brnabićeva i istakla da se na državljane ovih zemalja ne primenjuje ni mera izolacije.

Izvor RTS

Comments

Pročitaj još